neljapäev, 26. märts 2009

Kuidas liha pirukasse saab....

Muhv küsis, et kuidas selliseid väikseid pirukaid saab.
See on imelihtne.
Nagu ilmselt kõigis kodudes, nii ka minu peres armastatakse pirukaid, mida on mõnus ühe ampsuga suhu pista ja kus on võimalikult palju liha ja vaid parasjagu tainast :)
Klaasi ja pirukavormiga ei ole ma kunagi lihapirukaid teinud. Enne kui hakkasin tegema niinimetatud "ampsupirukaid" tegin pirukaid peopesas. Ka siis jäi pirukas selline, et rohkem liha ja vähem tainast. Aga nagu arvata teeb laiskus oma töö ja paneb mõtte liikuma :D

Panen siis valmimise siia kirja. Algatuseks on muidugi vaja pärmitainast ja lihasegu. Olen katsetanud ka poe pärmi/lehttaigna segu ja tulevad ka väga head, ainult, et pudisevad palju.

Tainas lahti rullida ja teha lihasegust vorstike ja panna see tainale.


Nüüd rullin tainast just vaid ühe piruka laiuse jagu kokku ja lõikan selle ülejäänud tainast lahti. Näpin lõike koha üle ja rullin ühtlaseks.




Edasi tuleb tükeldamise koht. Teha just nii parajad tükid, et ampsu kaupa suhu mahub. Ja siis jälle kõik otasat peale ;) kuni kogu tainas pirukateks vormitud.


Pannile....


..... ja pannilt kõhtu :)

6 kommentaari:

viki ütles ...

:P kaval, mu mees teeb ikka traditsiooniliselt klaasiga ;)

Muhv ütles ...

Tõesti lihtne, tänud :)

Mareli ütles ...

Isuäratav ja lihtne, peaks kah järele proovima. :-)

Lillysmuul ütles ...

Mmmmm....
mu mees s88ks selliseid kohe terve pannitaie ara!
Pean ka jargi tegema.

Tiina ütles ...

Nädsa siis, nii ahvatlevad ampsud, mul kõht pärast trenni parajalt õõnes, aga nii hilja õhtul ei sobi kohe mitte enam pugida. Nii tahaks just praegu kolme pirukaampsu...

Snowdrop ütles ...

Väga lihtne ja kiire tegemine, proovin selle kindlasti jäerele! Tänud!