neljapäev, 27. detsember 2007

Lihataskud :))

Nii osa ülesöömis päevi möödas osa veel ees.Pistsin IT kokaraamausse mõned toidupildid ja sain seepeale Sandilt teate, et oleks hea teada, et kuidas need toidud valmisid.Selles ei olnud küll miskit keerulist :) Väga lihtne.

Täidetud lihataskud
Vajalikud ained:Sea välisfilee(tegelikult sobib ka muu osa seast või miks mitte mõnest teisest loomast), pipar, sool, küüslauk, seened, juust majonees.sai vast kõik kirja.


Lõikan fileest umbes 2 cm paksused tükid ja need siis omakorda veel pooleks ja seda mitte lõpuni.Ühe serva jätan kinni nii, et tekiks juskui "raamat" ;) Nüüd toksi veidi seda taskut lihahaamriga pehmemaks ja suuremaks. Seda ikke selleks, et täidis häste peale mahuks.Kui see, tehtud maitsesta liha pipra ja soolaga(võib üle hõõruda ka sinepi ja presitud küüslauguga, see annab veel lisa maitise) ja pane seisma nii kauaks , kui valmistad täidist.


Täidiseks võta sügavkülmast sinna juba sügisel varutud seened :) Mina kasutasin kukkeseeni, aga võivad olla ka miskid muud seened.Kuumuta pannil seened võiga läbi ja jäta veidi jahtuma.Riivi juust ja pressi läbi masina üks küüslauguküüs ja sega see juustu hulka ja lisa sellele segule majonees. Sega kõik ühllaseks massiks.


Nüüd võta taas ette liha.Tee lihatükk lahti ja aseta poolele lihale kõige alla juustu-küüslaugu ja majoneesisegu. Selle peale seened(just nii plju, kui on soovi või mahub). Seente peale jällegi seda va juustusegu.Nüüd tuleb see kuidagi kokku panna ;) Mina teen seda hambatikkudega.Vaba liha poole tõstan üle täidise hunniku ja siis alumise lihapoole servad kinnitan pealpool liha hamba tikkudega.Nii lihtne see ongi. :D


Nüüd taskud pannile. Ahju kuumuseks 170. Alguses mõneks ajaks fooliumi alla hauduma, et liha ikke pehmeks saaks.Mõne aja öödudes eemaldad fooliumi ja kastad taskuid kas tekkinud leemega, võiga või kui juustusegu üle jäi võib ka seda liha peale pannna.Liha on valmis kui on pealt veidi pruunistunud.


Tõsta tasku taldrikule eemalda tikud(või jäta see sööja mureks). Lisandiks võib igaüks valida mida iganes.Mina kasutasin köögivilja ja neid samu seeni mida liha sissegi sai.


Head isu!

1 kommentaar:

Lillysmuul ütles ...

OOO,suu hakkab vett jooksma!
Pean kohe kindlasti jargi proovima!